dilluns, 19 d’abril del 2010

menú de nit, menú de tardor, menú d'hivern

crema de carbassa
en una cassola una mica fonda, sofregeixes un parell de cebes tallades a juliana. quan han canviat de color, hi afegeixes una mica de sal i una carbassa tallada a daus. deixes coure una estona, fins que la carbassa s'estova una mica. en aquell moment, hi poses aigua fins que cobreixi la verdura, i deixes que faci xup-xup un quart d'hora. llavors ja es pot triturar... i està a punt per servir!
torrades amb escalivada
encens el foc com a mínim dues hores abans de sopar. quan ja hi ha brasa, torres un parell de llesques de pa per persona. si és que no tens llar de foc a casa, doncs fas les torrades al forn o amb la torradora i comences a buscar una casa que tingui foc a terra. suques una mica de tomàquet i, si hi ha confiança amb la parella, les fregues amb una mica d'all. poses una mica de la verdura escalivada (pebrot, aubergínia, i ceba si t'agrada) per damunt de les torrades.
per acompanyar
un bon vi negre, priorat o montsant, que et faci mastegar la terra.
i de postres
formatge de montbrú, cremós i suau i una mica de codonyat.

triomfes segur!