dilluns, 7 d’abril del 2014

comprar pa

a casa ens agrada el pa. matiso: a mi m'encanta, però si en menjo cada dia passo de senyora més aviat normaleta amb corves interessants a senyora que tendeix a ser una boleta d'una sola corva. o sigui que sí, a casa ens agrada el pa, però en mengem de dos tipus: pa blanc, de blat i pa negre, integral, de qualsevol altre gra, i nomésuncopaldia per servidoradevostès.
i com que a casa som d'això que se'n diu sibarites, o llepafils amb el menjar, feia anys que buscàvem el pa perfecte, devots com som de sant xavier barriga i del santuari turris. i anàvem en peregrinació del bon pa: provant de fer-ne, mirant màquines alemanyes, descartant qualsevol pa industrial precongelat i tastant forns i fleques, sobretot les del poble.
però ai, resulta que ara servidoradevostès treballa al poblenou i està descobrint el barri. i he trobat el millor forn que he vist mai, el cruixent, on hi ha tantes varietats de pa i dolços que no te les acabes en un mes. i m'hi acosto dia sí dia no, a comprar el pa, els brioixos amb mantega pel berenar dels cigronets o la quiche si m'he deixat el dinar. i hi porto a tothom de la feina. si llegeixen aquest post i hi duc dues persones més, em fan clienta del mes.